Asics Court FF3 Novak 2023 - Новите маратонки на Джокович

ThePunisher

Administrator
Екип
Ноле разкри, че е бил много скептичен към тестовете на нов модел маратонки, но в момента се радва, че се е съгласил. Джокович е партньор с Asics от 2018 година, като играеше с Court FF2 Novak. Новият модел Court FF3 Novak беше представен на специално събитие в Лондон в края на миналата година и веднага влезе в интентара на сърбина. Ето какво каза и той за новия модел:

„В началото бях категоричен, че съм доволен от маратонките си и не искам да ги сменям. Когато подписах с Asics и сравних техните маратонки с тези на предходния ми спонсор, имах чувството, че съм сменил семейната кола със спортна. Чувствах краката си по-леки и гъвкави, можех да се плъзгам по-добре по корта и да променям посоката по-рязко. Защо да сменям нещо, с което се чувствам добре?“ – каза Джокович за Forbes.

От Асикс добавят, че при изработката на новия модел са се стремели да намерят идеалния баланс между стабилност и гъвкавост – качества, които са от огромна важност за Джокера.

„Не знам дали бих могъл да направя избор между стабилността и гъвкавостта. При изработката на маратонки за тенис е нужно да комбинираш лекотата и комфорта с функционалността. Тенисистите постоянно сменяме рязко посоката си на движение по време на мач и затова първата стъпка е от огромно значение. Имаме нужда от качествени маратонки, които да издържат на това огромно натоварване и в същото време да са щадящи за краката ни“ – добави Джокович.

„Наистина се наслаждавах на процеса. В някои моменти – не толкова, но през повечето време ми беше много приятно. За хубавите неща се изисква време. Много съм горд от работата, която свършихме, и съвсем скоро ще видим резултата“ – завърши носителят на 21 титли от Големия шлем.


Обувките за тенис Asics COURT FF 3
Маратонки за тенис Asics COURT FF 3
Маратонки задна част Asics COURT FF 3
Подметка маратонка Asics COURT FF 3
Обувките за тенис COURT FF 3 са проектирани да ви помогнат да замахнете по-силно и да се възстановите по-бързо между ударите. Създават стабилно кацане и намалява натоварването върху тялото. В резултат на това можете да вложите повече енергия в генерирането на мощен замах.

За по-плавна кръстосана стъпка тази обувка ви позволява да изпълнявате по-бързи завои за по-кратък период от време. С добро сцепление на външната подметка и поддържаща система TWISTRUSS™ можете да се оттласквате от земята с повече сила. Това ви помага бързо да се възстановите и да се върнете в стартовата си позиция по-плавно.

Технологии и материали
Технология FLYTEFOAM™
Осигурява леко омекотяване и абсорбиране на удара

Forefoot GEL™ технология
Подобрява поглъщането на удара и създава по-меко усещане

TWISTRUSS™ технология
Подобрява бързината и режещите движения

PGUARD™ технология
Помага за увеличаване на издръжливостта в областта на пръстите и петата на външната подметка

MONO-SOCK™ конструкция
Помага за подобряване на стабилността

AHARPLUS™ гумена подметка
Подобрява издръжливостта

Чорапът е произведен с процеса на боядисване с разтвор, който намалява потреблението на вода с приблизително 33% и въглеродните емисии с приблизително 45% в сравнение с конвенционалната технология за боядисване
 

ThePunisher

Administrator
Екип
В Tenniswarehouse-europe.com вече го има модела за клей, но цената му е подобаваща - 190 евро. Пускам линк за желаещите ---> https://www.tenniswarehouse-europe.com/Asics_Court_FF_3_Novak_Clay/descpageMSASICSP-AMCFCTB-EN.html

Малко инфо от марката за маратонките:

Бързо усещане, много опора и удобно прилягане като ръкавица. Тази версия е предназначена за използване на клей кортове.​

Asics Court FF 3 Clay осигурява усещане за бързина, поддръжка като ръкавица и стабилност, за да издържат на най-агресивните движения. Проектиран за един от най-пъргавите играчи, които играта някога е виждала - Новак Джокович, тази актуализация увеличава контактната площ на външната подметка, създавайки стабилно приземяване и намалява натоварването върху тялото. Горната част обгръща крака като ръкавица, благодарение на моно-чорапната конструкция на обувките и е по-дишаща от преди, благодарение на по-отворената мрежа под връзките. FlyteFoam под крака се чувства много по-добре и намалява теглото, докато характерната GEL технология абсорбира силния удар на корта. Външната подметка разполага с изцяло шарка на протектора тип „рибена кост“, за да помогне за максимално сцепление върху клей кортове.

Горна част: Мрежестата и TPU горна част осигуряват опора и стабилност с дизайн в стил чорап без език за изключителен комфорт и дишане. Технологията PGuard на пръстите и медиалната страна добавя защита в ключови области.
Междинна подметка: Междинната подметка FlyteFoam предлага изключително леко омекотяване и опора под крака. Технологията Midfoot Trusstic System добавя твърдост и издържа на нежелано усукване за допълнителна стабилност.
Подметка: Подметка от три части, която добавя повече гъвкавост и комфорт. Гумената външна подметка AHAR Plus с шарка на протектора с форма на рибена кост е проектирана да увеличи максимално сцеплението върху клей кортове.
Цвят: тон синьо / бяло / оранжево

Ако някой вече си ги е взел ще се радвам на коментари!
 

Горе