Какви тенис ракети използват най-добрите професионални тенисисти?

ThePunisher

Administrator
Екип
Ако някога сте се чудили какви тенис ракети използват професионалистите, тогава сте попаднали на правилното място! Съставил съм списък с ракети, одобрени и използвани от някои от най-добрите играчи в турнирите ATP и WTA. Информацията е към 13 декември 2022 година.

Разликата между професионалните ракети и тези, които купувате в магазина​

Важно е да се отбележи, че професионалните ракети, които се използват от играчи на ATP и WTA, могат да се различават значително от ракетата, която купувате от физически или онлайн тенис магазин. Това е така, защото професионалистите персонализират своите ракети, като добавят повече тежест или като регулират баланса на ракетата. Професионалистите често използват по-старо поколение на същата тенис ракета, а не най-новото поколение. Повечето боядисват ракетата си с маркетингова цел, за да прилича на най-новата версия на ракетата.

Резултатът от тези разлики е, че професионалната ракета играе много по-различно от версията, която можете да закупите в магазините. Според мен това не е лошо нещо, тъй като персонализираните версии, които професионалистите използват в повечето случаи, са напълно НЕПОДХОДЯЩИ дори за напреднали играчи-любители, като някои професионални играчи играят с ракети, които тежат над 360 гр. Това за аматьор напълно грешно, да не говорим за контузии. Важно е да вземете тенис ракета, която отговаря на вашата игра, вместо да се опитвате да подражавате на вашите тенис герои.

Професионални тенис ракети​

Тенис ракети, използвани от професионалистите в ATP Tour. Списъкът по-долу описва ракетите, използвани от някои от най-добрите играчи в ATP тура, включително Федерер, Надал и Джокович. Освен, че показвам ракетите, които препоръчват, включих и действителната ракета, с която играят, тъй като много производители на ракети боядисват ракетите на популярни професионални играчи, за да изглеждат като най-новата версия на ракетата.

Тенис ракети, използвани от професионалистите в ATP Tour

Тенис ракети, използвани от най-добрите тенисистки в WTA Tour​

Списъкът по-долу описва ракетите, използвани от някои от най-добрите играчи в WTA тура, включително Ема Радукану, Коко Гауф и Серена Уилямс.

Тенис ракети, използвани от най-добрите тенисистки в WTA Tour

 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: kiro

kiro

Member
Попаднах на този клип, пича много добре обяснява разликата в ракетите на Джокович ( ракетата с която той играе ) и тази която може да си я купим от магазина.

 

Горе