Любителски турнир "TennisArena.bg Приятели" (февруари-март 2023)

ThePunisher

Administrator
Екип
Основната цел на турнира е да си намерим нови партньори за игра и да осигурим състезателен характер на срещите. Всички играчи ще имат възможността да играят еднакъв брой срещи в груповата фаза, точният брой ще бъде ясен след края на записването на играчите. Прогнозно най-малко 5 или 6 срещи по една в седмицата.

Начало на турнира: 20 февруари 23 г.
Формат и схема на провеждане:
- две групи с равен брой участници
- един мач всеки срещу всеки/седмица + плейофна фаза за първите двама във всяка група
- 1 сет до 6 гейма, като при резултат 5:5 се играе нормален тайбрек до 7 или до предимство от 2 точки
- Плейофна фаза - първи срещу втори и втори срещу първи от двете групи играят 1/2 финали (при равен брой победи се гледа разликата от геймовете). Финал - Формат 2 от 3 сета до 6 гейма, трети сет - шампионски тайбрек до 10.
- Такса за турнира: Символична такса от 5 лв. на играч, която отива за наградния фонд (купа, медали, уиски, тениски и други готини подаръци) Таксата се заплаща чрез Револют към Кирил Василев 0884 164 012 или лично на него.

- Корт и време - по избор на играчите

- Награди: медали за първо и второ място + готини подаръци и тенис аксесоари

Записването става като напишете ваши две имена като отговор под темата до 19 февруари!

Записани играчи, предстоящи мачове и класиране ще може да откриете на този линк в системата на playpass👉https://playpass.com/go/RPQLWut


Допълнителна информация:

Как да се свържа с противника?

При започване на турнира, всички играчи ще бъдат добавени във вайбър групата на Любителски турнири "TennisArena.bg Приятели". Може да се свържете с вашия предстоящ противник във вайбър, като вземете контакта му от групата или през ЛС тук във форума.

Как се изпраща резултатът от срещата?
Резултатът от срещата се изпраща във вайбър групата на турнира и се записва в системата от наш администратор. Fairplay-ът е на първо място, играчи които не уважават съперниците си и не могат да приемат загубата или опитват да манипулират резултата от срещата няма да бъдат допускани до участие в предстоящи турнири.

В какъв формат се играе срещата?
Играе се 1 сет, като при резултат 5:5 се играе нормален тайбрек до 7 (или две точки разлика в тайбрека).
В повечето случаи 1 час е достатъчен, за да бъде изигран 1 сет, но за да си гарантирате, че времето е достатъчно, ви препоръчваме загрявката да не бъде повече от 5 минути. Ако мачът не е завършил 10 минути преди края на часа (моля включете аларма на телефона си) преди да изтече запазеният корт, всички геймове се превръщат в точки за тайбрек и се играе тайбрек до 7. Пример: кортът е запазен до 20:00 часа, в 19:50 часа резултатът е 5:4 (довършва се започнатият гейм, счита се за започнал ако има изпълнен сервис), геймовете стават точки от тайбрек, за да може да се определи победител от срещата. Пример: 5:4 гейма в полза на Играч 1 срещу Играч 2, а часът е без 10. Започва тайбрек при 5:4 за Играч 1, който се играе до 7 (или две точки разлика в тайбрека).
*Ако резултатът в тайбрека е равен, времето на корта е изтекло и трябва да се освободи незабавно - играе се финална точка, която определя победителя (запазва се редът на сервиз).
**Ако тайбрекът не е завършил, но времето на корта е изтекло и трябва да се освободи незабавно - победител е този, който води по резултат (без значение с колко точки).
***При двустранно съгласие от двамата играчи - краят на мача може да се уреди и чрез преиграване, доигране, ези/тура и т.н. Ако няма двустранно съгласие между противниците се спазват горепосочените правила.

Кога се играят срещите?
Схемата на турнира е съобразена да има по 1 среща седмично и ще бъде качен подробен график. Aко не бъде изиграна срещата до крайната дата, победителят ще бъде определен автоматично на случаен принцип. Ако поради някаква причина (контузия, заболяване, липса на свободно време и др.), единият играч не може да вземе участие, неговият противник записва служебна загуба 6:0 гейма.

Кой заплаща кортове, на които се играят срещите от турнира?
Всички разходи се поделят между играчите. Можете да използвате Multisport или Sodexo за заплащне на корта.

Кой предоставя топките за игра?
Играете с ваши топки, както го правите, когато играте с ваш приятел. Препоръчително е топките да са в добро състояние.
 
Последно редактирано:

kiro

Member
Симеон покори 2рия турнир на Tennisarena, ЧЕСТИТО !
Любо, стартира много силно срещата и поведе с 3х1, но Симеон се "окопити" и взе нещата в свои ръце. Заигра по стабилно и уверено и съумя да направи обрат и да спечели срещата с 6х3 .

 

Горе