Ревю на ракета Wilson Blade 98 V8 16×19 305gr

ThePunisher

Administrator
Екип
Wilson Blade се превърна в основен елемент в гамата на американската тенис централа от представянето си през 2006 г. Blade винаги е била предпочитаната ракета за големи, чисти нападатели, които искат да извлекат възможно най-много сила и скорост от играта си.

blade-98-v8-16x19.jpg

Хора като Милош Раонич, Гаел Монфис и Ема Радукану предпочитат Wilson Blade и е лесно да се разбере защо! Blade винаги е била ракета, ориентирана към контрола, която също предлага страхотен достъп до въртене и мощност, и 8-то издание не е по-различно.
Blade традиционно беше със затъмнена боя и само от време на време със зелени акценти. Въпреки това, с въвеждането на матово черно Pro Staff в гамата Wilson през 2016 г., Blade започна да има малко повече индивидуалност. Видяхме ярко зелено да влиза не само в позициите 9 и 3 часа, но и в цялата ракета!
blade-98-v8-16x19-pic2.jpg
Последваха и специални издания на Blade, но новият V8 Wilson Blade изведе нещата на съвсем ново ниво. Боядисването е напълно уникално и може да се види на една миля. Той е метално зелен, но при някои светлини изглежда почти лилав.

Въвеждането на технологията FORTYFIVE се стреми да увеличи стабилността и гъвкавостта в едно и също време, две характеристики, които обикновено са противоположни в една тенис ракета. С коравина 61, новата версия на Blade е сравнително гъвкава и със сигурност можете да усетите това, когато удряте с нея. Това със сигурност е ракета с плюшено усещане, но също така е добре амортизирана и можете да имате доверие дори, когато удряте бързи топки.
Blade остава ракета, фокусирана върху контрола, която предлага превъзходен достъп до завъртане със своя модел на струни 16×19 в този вид. Новата интегрирана технология се чувства страхотно в ръката, нещо, което не може да се каже за някои от по-новите Wilson напоследък.

Някои от ракетите Pro Staff имат по-склонени ръбове на задните капачки, които могат да се чувстват малко неудобно след по-дълги удари, ако не сте настроили правилно хвата. Промените в захващането, които Уилсън е приложил към новия Blade, го правят много по-лесен за маневриране, почти усещането е, че ракетата е оформена в ръката ви.

Оценка удари от основна линия: 8,5 от 10 (според thetennisbros.com)

Както се очакваше, най-новото издание на Wilson Blade е незабавен хит! Усеща се свеж, отзивчив и лесен за люлеене благодарение на аеродинамичната си конструкция и новата технология FORTYFIVE. Очаквах ракетата да се почувства малко прекалено мека, поради ниския й рейтинг на твърдост, но ме изненада колко здрава се чувства, когато влязох и атакувах топката.

Отвореният модел на струните 16×19 предлага приятно усещане за комфорт, знаейки, че ударите от земя ще се приземят надеждно точно в основната линия, дори когато са ударени с темпо.

От гледна точка на мощност срещу контрол, Blade винаги е залагал на страната на контрола и усещането. Новата итерация на този емблематичен модел не е по-различна, тъй като гъвкавата му настройка прави ударите с допир гладки, а ниското тегло на завъртане ви позволява да създадете много въртене и да добавите темпо, независимо къде се намирате на корта. Това е ракета, с която можете да се чувствате уверени, тъй като има много усещане и контрол.

Волета 8 от 10 (според thetennisbros.com)

При мрежата, новият Blade се чувства плюшен и мек. Не ми отне много време да намеря обхвата си с тази ракета и ниското й тегло на завъртане означаваше, че мога да я поставя в позиция много лесно.

Те са свършили страхотна работа, за да премахнат част от излишния шум от рамката, така че все още можете да се чувствате уверени в осъществяването на солиден контакт при високи замахвания, както и да прилагате деликатно докосване при изместване под остър ъгъл.

Сервиз 8 от 10 (според thetennisbros.com)

Новият Blade е страхотен за сервиране като цяло. Добавената гъвкавост направи ракетата удобна за удряне на големи сервизи от началото до края, което означава, че наистина можете да се отпуснете и да се съсредоточите върху удрянето на вашите сервизи, без да се налага да обмисляте умора или болка в ръцете.

Отвореният модел на струна също така помага да добавите добро количество въртене както към първия, така и към втория сервис, докато новата форма на захващане ви позволява да създадете още няколко ъгъла с китката. Ако сте играч на корт, който иска да се чувства контролиращ играта си от началото до края на точката, новият Wilson Blade е страхотна възможност за разглеждане.

Обща оценка 8,5 от 10 (според thetennisbros.com)

Ако сте от типа играчи, които обичат да играят гладко, да удрят топката чисто и да контролират топката, независимо къде се намирате на игрището, новият Wilson Blade е страхотна възможност.

Това е забележително солидна ракета, като се има предвид класическото средно плюс тегло, гъвкава конструкция и висока степен на маневреност. Тя остава ракета, фокусирана върху контрола, която ще ви даде много увереност и ще усетите, че вкарва добре топката, докато удряте.

Въпреки, че това не е най-мощната ракета на пазара, можем да простим това, тъй като тя се чувства страхотно, когато топката намира в средата на главата и остава стабилна дори при удари извън центъра на ракетата.

Отвореният модел на струните 16×19 върши страхотна работа, като ви помага да произвеждате много въртене при всички удари, което работи добре с ниското тегло на замаха и новата технология за захващане, за да направи тази ракета лесна за замах.

Боядисването на новия Blade също е революция. Наистина изненада няколко души (включително и мен), когато беше показана, но наистина трябва да се види, за да се повярва и е абсолютна промяна в стила за Уилсън и ракетната индустрия като цяло.

И така, новият Wilson Blade е незабавен успех и определено трябва да се вземе предвид, ако търсите солидно усещане.
 

Горе