Ще получи ли Новак Джокович положителна реакция от австралийските фенове?

Историята, която доминираше в спортните новините по това време миналата година беше депортирането на Новак Джокович от Австралия, която разтърси света на тениса. Първоначално Джокович получи виза за влизане в Австралия въпреки статута си на неваксиниран срещу Covid-19, но неговият достъп беше отнет от местните власти, което предизвика буря и преобърна нагорес с главата първия турнир от Големия шлем за 2022 г.

Световният номер 1 в крайна сметка беше изхвърлен от Австралия, но сега той се върна в страната и всички погледи са вперени в реакцията на местните жители, когато стъпи отново на корта. Проучванията показват, че около 70 процента от австралийците не подкрепят присъствието на Джокович в страната, но на първите му тренировки в Аделаида са видели фенове, които бурно го аплодират.

Големият тест ще дойде в началото на Откритото първенство на Австралия, но всички настроения са положителни към Джокович, докато той се стреми към десета титла в Род Лейвър Арена в Мелбърн.

Шефът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли беше сред онези, които бяха критикувани за ролята си във фиаското с депортирането миналата година и той се радва да види Джокович отново в страната си. „Ние го приветстваме обратно в Австралия“, каза Тайли.

„Мисля, че докато говорим, той се приземява в Аделаида и мисля, че той отново ще бъде играчът, който трябва да победим. Имам голямо доверие в австралийската общественост. Ние сме много добре образована спортна публика, особено тези, които идват на тенис. Те обичат своя тенис, обичат да виждат величие, обичат да виждат страхотен атлетизъм, страхотни мачове. И имам голяма увереност, че феновете ще реагират така, както се надяваме да реагират и ще уважават това."

Все още ще има някои несъгласни фенове след хаотичните и необмислени опити на Джокович да влезе в Австралия миналата година със „специално изключение“, но сърбинът е уверен, че ще спечели критиците си с игра.
djokovic.jpg

„През годините имах късмета да започна много силно в Австралия и обичам да играя там“, каза Джокович. „Надявам се, че мога да имам топло посрещане и се надявам, че това може да ми помогне да играя добър тенис. Наистина се надявах, че ще ми върнат разрешението да се върна в Австралия и да играя тук, защото това е страна, в която постигнах огромен успех в кариерата си. Винаги съм се чувствал страхотно в Австралия. Винаги съм играл най-добрия си тенис и съм получавал много подкрепа. Надявам се да прекарам още едно страхотно лято.”

Джокович трябва да изиграе първия си мач в Аделаида срещу Констант Лестиен от Франция, тъй като той участва в събитието ATP 250 като загрявка за последното си предизвикателство в Мелбърн. Източник: tennis365.com
 

kiro

Member
Според мен няма да му се изкефят много. Но все пак ще спечели турнира!
 

Горе